Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că dialogul cu întreprinzătorii trebuie adus la nivel instituțional

12.05.2017 |


”De-a lungul anilor UDMR a încercat încontinuu și menține și în prezent un dialog la nivel regional cu întreprinzătorii. Este important să cunoaștem îndeaproape problemele cu care se confruntă aceștia și să căutăm împreună soluțiile corespunzătoare”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, vineri, la deschiderea conferinței Întreprinderi Inovative la Camăr, județul Sălaj.

UDMR este de părere că dialogul cu întreprinzătorii trebuie adus la nivel instituțional.

“România, în momentul de față, are o performanță economică slabă, lipsa de orientare este caracteristică pentru toate sectoarele. Ca să putem influența în mod constructiv guvernarea avem nevoie de informații clare din zona economică și de consiliere profesională. În acest domeniu ne puteți ajuta dumneavoastră”, le-a spus președintele Kelemen Honor celor prezenți la conferință.

Referitor la deciziile politice și guvernamentale, liderul Uniunii a precizat că guvernarea de până acum a fost caracterizată de haos și multe prejudicii. Din cauza deciziilor ambigue și a lipsei de strategie în elaborarea deciziilor, astăzi nu există predictibilitate în sectorul economic. Președintele Kelemen Hunor este de părere că, dacă va intra în vigoare, Legea salarizării unitare va avea impact major și asupra sectorului privat.

Este nevoie de o lege Unitară a salarizării, dar trebuie luat în considerare și ritmul în care vom crește aceste salarii. Nu este permis ca sectorul privat să ajungă în imposibilitatea de a planifica. Legea salarizării unitare este necesară și pentru că, în ultimii ani, s-au creat dezechilibre uriașe în sistemul public, care au devenit de neconceput. Iar astfel, întregul sistem este sortit eșecului”, a subliniat președintele UDMR.

Referitor la scutirile planificate de legea impozitării pentru familii, liderul Uniunii consideră că, în forma actuală, legea este inacceptabilă. Referindu-se la datele statistice, președintele Kelemen Hunor a spus că închiderea, în ultimii doi ani, a aproximativ 400.000 de companii are un impact evident și asupra indicatorilor economici din această perioadă de 2 ani.

”Acest fenomen de paralizie economică cu care se confruntă România, provine tot din rivalitatea dintre diferitele pârghii ale puterii. Obiectul disputei dintre acestea este cine să dețină puterea supremă. Iar aceasta generează impas și în economie”, a spus președintele Kelemen Hunor.

Congresul UDMR va adopta în cadrul lucrărilor de sâmbătă un document-strategie care include măsuri concrete pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.