Agricultorii nu ar trebui să fie afectați de reformele UE
Delegația UDMR s-a întâlnit cu mai mulți factori de decizie europeni, și a prezentat câteva dintre preocupările importante ale comunității maghiare din România, și anume dificultățile legate de educația în limba maternă, viitorul inițiativei cetățenești Minority SafePack - în contextul protecției minorităților naționale - și reformele UE planificate în domeniul agriculturii.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, președintele executiv, Porcsalmi Bálint și europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, au discutat, joi, cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, despre subvențiile acordate fermierilor și fermelor familiale din Transilvania.
Președintele UDMR a precizat că subvențiile UE sunt foarte importante pentru existența fermierilor maghiari și pentru faptul că ei nu au beneficiat de nici un fel de alt sprijin în ultimii o sută de ani. În toată această perioadă până la aderarea la Uniunea Europeană agricultorii au fost mereu defavorizați.
"Este foarte important pentru UDMR și pentru fermierii maghiari din Transilvania să se mențină acest tip de subvenții, chiar să crească valoarea acestora, iar cei care trăiesc în mediul rural să se bucure în continuare de beneficiile acordării finanțărilor UE. Fermierii trebuie să aibă certitudinea că sunt șanse de dezvoltare, că se poate progresa, se poate construi în agricultură și în ramurile industriale aferente agriculturii, să aibă garanția asigurării unui viitor sigur pentru familiile lor și comunității noastre", a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.
Liderul Uniunii a adăugat că, plățile directe, cum sunt și subvențiile acordate pe suprafață, apropie mai mult oamenii de Uniunea Europeană, pentru că, astfel, ei se bucură, în viața lor de zi cu zi, de beneficiile apartenenței la UE.
”România va prelua din ianuarie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În această perioadă se va acorda mai multă atenție țării, iar aceasta va fi o ocazie excelentă și pentru UDMR ca, împreună cu factorii de decizie europeni, să reafirme ideea că, pentru a proteja subvențiile agricole, pentru a proteja fermele mici și mijlocii, finanțările nu ar trebui eliminate și, mai mult, ar trebui să fie suplimentate, astfel încât agricultorii să nu fie dezavantajați de reformele UE", a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.
Comisarul european pentru agricultură a fost de acord cu UDMR cu privire la necesitatea menținerii subvențiilor și, de asemenea, asupra faptului că plățile directe nu reprezintă o risipă de bani, ci, dimpotrivă, acestea sunt o conexiune viabilă între cetățeni și Uniunea Europeană. Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a solicitat UDMR ca în dezbaterea din Parlamentul European privind politica agricolă comună, reprezentanții formațiunii să susțină cauzele întreprinderilor agricole mici și mijlocii și fermelor familiale.
Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.